La vida de La Model

ALBA CABRERA

Fins al 26 de novembre d’aquest any, la presó Model –exclusiva per a homes- s’ha pogut visitar les instal·lacions acompanyades d’una exposició permanent amb una guia de manera gratuïta. Ara aquest edifici de l’Eixample s’ha convertit en un nou espai de memòria de la ciutat barcelonina.

Fa 113 anys (1904), la Model es va inaugurar per ser una referència mundial dels centres penitenciaris. En el moment del seu tancament el passat mes de juny, el Departament de Justícia ha organitzat aquesta obertura del penal a la ciutadania per fer una aproximació al que va suposar l’existència d’una presó construïda enmig d’una ciutat com Barcelona.

A part de poder visitar les zones més emblemàtiques del centre penitenciari com el locutori, les galeries o el pati, l’exposició amb el nom de 13 històries de la Model mostra 13 fets històrics o personatges rellevants vinculats amb la presò, ja que el segle passat no només era una presò de pressos comuns. També ho era de pressos polítics.

Compartim les fotografies que ens ha proporcionat la Mar Sabé perquè qui vulgui es pugui fer un tast de la memòria històrica i el patrimoni urbanístic de la nostra ciutat:

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s