Franco al Born, error o encert?

ALBA CABRERA en representació del conjunt de BCN MEMÒRIA HISTÒRICA

Ahir mateix es va inaugurar l’exposició dels vestigis franquistes al Born, peces de la nostra història que fins ara romanien amagades al públic. Però, aquesta mostra ha despertat l’interés d’alguns i el rebuig d’altres.

images
Fotografia publicada per ElNacional.cat

Encara que pugi semblar contrari, aquesta exposició una mostra més de la memòria històrica que s’ha de recordar per poder mantenir la democràcia i fer conèixer els horrors d’una guerra i una dictadura que en major o menor mesura, van fer patir i molt al conjunt de la nostra societat.

Tot i que partits polítics com les CUP, CiU, el PP o Ciutadans han demanat la seva retirada a l’Ajuntament de Barcelona, cal incidir en què diverses associacions de memòria històrica com l’Associació Catalana d’Expresos Polítics i nosaltres mateixos perquè la memòria històrica consisteix precisament en contextualitzar els fets de la nostra història.

Aquesta exposició vol deixar constància que l’essència franquista que encara lateix dins la nostra societat, tot i que sigui en un sector molt determinat i convida a reflexionar sobre per què encara és així i com podem reconduir aquest pensament. Encara cal prosperar democràticament i tancar ferides d’un passat que ens ha de fer entendre que per mitjà de la violència mai s’arriba enlloc.

A més, aquesta exposició ha sigut la punta de llança de l’acceleració de la llei per anul·lar les sentències i els judicis polítics del franquisme, presentada aquesta mateixa tarda al ple del Parlament, encara que pot ser els mitjans hagin posat més el focus en la seva polèmica que en la seva utilitat didàctica.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s