L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona exposa l’obra del fotoperiodista Carlos Pérez de Rozas

PAULA MATEO.

Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954” recull l’obra del fotoperiodista durant la II República, la Guerra Civil i el primer franquisme. Es tracta d’una exposió que aborda la primera època d’uns dels llinatges de reporters gràfics més importants de la història del fotoperiodisme barcelonès del segle passat.

Comissariada per Andrés Antebi, Teresa Ferré i Pablo González, de l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ), l’exposició presenta 123 fotografies dels Pérez de Rozas distribuïdes en tres espais expositius ordenats cronològicament en tres períodes.

El primer espai, dedicat a la II República recull imatges que representen la complexitat de l’època. Atemptats, atracaments, incendis, vagues sagnants, festes populars, o esdeveniments esportius, són algunes de les imatges que van nodrir els primers anys de la Crònica Gràfica de Barcelona, el primer arxiu fotogràfic institucional creat a la ciutat. En el segon espai, dedicat a la Guerra Civil, podem veure com els Pérez de Rozas van col·laborar activament amb el grup anarquista CNT-FAI, retratant a més de les conseqüències devastadores de la guerra, les desfilades de l’Exèrcit Popular, els mítings polítics, homenatges a Buenaventura Durruti, entre altres. Per últim, durant el primer franquisme, els Pérez de Rozas va continuar exercint la seva professió. La major part de la seva producció fotogràfica en aquest període va consistir en captar els esdeveniments franquistes tals com misses de campanya, desfilades militars, viacrucis o homenatges als caiguts del bàndol nacional.

A més del conjunt fotogràfic, l’exposició recull també retalls de premsa i material personal de la família Pérez de Rozas, que reforcen encara més el sentit històric del recorregut. L’exposició disposa també de suports digitals on es pot consultar l’obra completa i, fins i tot, aportar informació sobre les fotografies, contribuint així a millorar la memòria històrica de la ciutat.

 

Podeu consultar l’exposició virtual aquí: http://bit.ly/1HSbppg

Per a més información sobre Carlos Pérez de Rozas: http://bit.ly/1UCfnf4

Font: http://bit.ly/1oSzucn, http://bit.ly/1Qv4Htq

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s