Ligeros de equipaje, replets de memòria

ALBA LEGIDE.

El “VI cicle de companyies en xarxa” va apropar al públic Ligeros de equipaje, de Producciones Viridiana, del 3 al 7 de febrer al Teatre Tantarantana. Aquest cicle va recollir les propostes de les quatre companyies teatrals més solvents i amb més recorregut del teatre independent a l’estat.

Va ser nominada a millor espectacle i a millor autor en els XVIII Premis Max. Va obtenir el premi a millor espectacle de sala a la Fèria del Tearte de Castella i Lleó Ciutat Rodrigo al 2014 i va ser recomenada per la Red Española de Teatros Públicos  al mateix any.

IMG_0742
Col·loqui posterior a l’obra amb la participació del director Jesús Arbúes i els intèrprets Javier García i Pedro Rebollo al Teatre Tantarantana el passat 4 de Febrer. ALBA LEGIDE

Al 1939 gairebé mig milió de persones van creuar, a través dels Pirineus, la frontera francesa. Alguns eren membres de l’exèrcit republicà, però també hi havia població civil, moltes dones i molts nens. Ligeros de equipaje pretén, a través de la recopilació de diferents testimonis recollits en un llibre titulat “Allez Allez” i cròniques reals, recuperar la història de centenars de milers de persones. Honorant així la memòria i la història perduda en el temps.

Dirigida per Jesús Arbués i interpretada pels actors Javier García i Pedro Rebollo, encarregats de donar vida a una multitud de personatges, la història narra les memòries d’un avi que tracta d’explicar-li al seu nét com va ser l’exili i què es va viure realment, allunyant-se de les grans gestes que es troben en els llibres. Fugint de la idea de “vencedors i vençuts” retraten la duresa d’aquells que creuaven la frontera i també dels que no van poder. Conèixer com era arribar als camps de refugiats espanyols al sud de França i la por de tornar, amb una II Guerra Mundial latent, a punt d’esclatar.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s